Company
Start Om Kontakt Medlemmar Arkiv Medlemsinfo Framträdanden

 

 

2001

Ett mycket aktivt år för orkestern där höjpunkten var en Tysklandsturné till Heidelberg med omnejd tillsammans med Motala Brassensemble efter en förfrågan från ÖIF genom KJELL AUGUSTSSON som  tidigare haft upparbetade kontakter med idrotts- och kultursektionen i Kreis Rhein-Neckar.

 

Trots många timmar i bussen blev resan mycket lyckad. Positiv var även kontakten med de fina undomarna i brassgruppen. Vi blev mycket väl mottagna och guidades mellan våra spelningar till dignande matbord och skummande ölglas.

 

Vi gjorde bra ifrån oss vid våra spelningar och publiken visade sin uppskattning. GÖRAN LARSSONs tolkning av "A Night In Tunisia" klingar nog fortfarande vid den historiska muren i Schönau.

En fråga kvarstår obesvarad: Var det vår tolkning av "Singin In The Rain" eller  "Over The Rainow" som behagade de tyska vädergudarna så att de lät vänta med att släppa loss tidernas oväder tills vi var klara med vår slottsparkskonsert i Eichtersheim?

 

I övrigt bjöd året på Blueskonsert, försommarkonsert vid Sjöbris inför stor Vätternrundanpublik, vi gästas av ett tyskt storband för vilket vi och brassgruppen är värdar, Nostalgidans på Stattshotellet, konsert vid välkända Bäckagården i Linköping, dansspelning på Frimis i Linköping, Höstkonsert med MARIA DILLON, Adventskonsert i Frälsningsarmens lokaler.