Company
Start Om Kontakt Medlemmar Arkiv Medlemsinfo Framträdanden

 

 

2005

I ett nästan fullsatt Folkets Hus gästas vi av TITTI SJÖBLOM och EHRLING ELIASSON vilka bjöd på idel örhängen och inte minst AlLICE paradnummer 'Min soldat' och 'Swing it magistern'.

 

Ett laddat storband sätter sig en tidigt morgon i bussen tillsammans med sin trogna 'fanclub'. För första gången ska MOTALA STORBAND beträda scenen på jazzens högborg NALEN. Det  blir nonstop dans där vi varvar med 'BACKYARD SWINGERS med GIT SKÖLD'. Vi får möta en kunnig och dansant publik med många olika dansstilar.

 

Radio Östergötland spelar in en livekonsert med MOTALA STORBAND och publik i Motala Folkets Park under temat 'lokal musik'. Konserten sändes senare i sin helhet och med pålagda kommentarer av ÖRJAN och BENNY.

Som positiv respons kom en 'Dagens Ros' ända från Västerviks Tidning.

 

Vätternrundan firar 40-årsjubileum och musiklivet i Motala inbjuds att tillsammans med JOJJE WADENIUS, MAGNUS LINDGREN och MAGNUS BÄCKLUND fylla scenen på Stora Torget. Storbandet spelar tillsammans med eminente jazzsaxofonisten MAGNUS LINDGREN på cykelfredagens eftermiddag inför talrik publik.

 

För tredje gången åker vi till Heidelberg med omnejd i samarbete med ÖIF. Som tidigare blir vi mycket gästvänligt mottagna och borgmästare PHILIPP KRÄMER har blivit en mycket god vän till storbandet. Vi framträder vid fyra tillfällen och förgyller bl a staden Alneudorfs 650-årsjubileum med två långa spelpass i ett jättetält. En konsert hålls vid den årliga slottsfesten i Angelbachtal samt vid Geigers vingods. Vi hinner även med

- en tur till Strassburg

- en båtur

- vinprovning

- samt att smaka på 'Vinäger'.

 

För andra året i rad bjöd MOTALA STORBAND på adventskonsert i Folkets Hus. Stämmningsfulla julklassiker varvades med traditionellt storbandssväng. Publiktillströmningen var god och mycket talar för att dessa konsertet är på väg att bli en tradition.