Company
Start Om Kontakt Medlemmar Arkiv Medlemsinfo Framträdanden

 

 

2006

Vi kan se tillbaka på ett ovanligt verksamhetsfyllt storbandsår.

 

Vintern arbete dominerades av samarbetet med ÅKE OLSSON, Motettkören och Vifolka pastoratskör inför uppförande av Duke Ellingtons SACRED CONSERT. Senare under våren riktades fokus mot en jazz-clinic, en helg tillsammands  med musikpedagogen ROLF EKSTRÖM från musikhögskolan i Örebro. Höstens höjdpunk kom att bli vårt återseende med sångerskan META ROOS, denna gång i sällskap med den kände musiker och kapellmästaren KJELL ÖHMAN som¨vickade på pianostämman' samt i några nummer svävade ut på Hammonorgeln.

 

MOTALA STORBAND bjöd upp till dans i samband med den evigt unga motalaläkaren TOMMY WIDELIUS 70 års firande. Festens tema var passande nog 70-tal.

 

Motala kyrka fylldes till bredden och folk fick t o m vända i dörren pga platsbrist då Duke Ellingtons SACRED CONSERT stod på programmet. Storbandet hade under några vintermånader samtrimmas med Motala Motettkör och Viby pastorats kör. Vi gjorde ett mycket bra framträdande och solisten Jenny Larsson briljerade i de högre partierna.

 

Dagen efter genomfördes ännu en SACRED CONSERT, denna gång i Viby kyrka utanför Mantorp. Kyrksalen var även här fullsatt och framträdandet blev en succé. Denna dag ekade applåderna i 'Herrens boning'. Flera körmedlemmar yttrade att detta var det roligaste de gjort och i pressen kunde man senare läsa flera 'Dagens Ros'.

 

SACRED CONSERT blev åter aktuell och framfördes på nationaldagen i Östa Tollstad kyrka.

 

I samband med Vätternrundan gavs en konsert på Motala torg och en dansspelning på privat fest i Vadstena Folkets Park där menyn förutom storbandsdans även innehöll vildsvinsrätt.

 

Det börjar bli tradition att vi avslutar året med en adventskonsert och denna gång var storbandet förstärkt med systrarna LINDA  och SANNA NORDLUND samt GABRIELLA WAHLSTRÖM. De stod tillsammans med BERTIL HOLMSTRÖM för sånginsatserna i kända julmelodier.